Annons

Så går kortegen till balen på Åhaga

De årliga studentbalerna närmar sig och med det kommer stora risker för trafikkaos.
Här är vad som gäller för dig som ska på bal – eller handla i någon av butikerna jämte Åhaga.
Borås • Publicerad 30 maj 2024

Torsdag, fredag och lördag kväll är det bal på Åhaga och många kortegebilar kommer körandes med festklädda studenter. Bilister till och från butiker i området som inte vill fastna i köer bör därför tänka till kring vägvalet.

– Det blir lite stökigt vissa tider när kortegen från stan kommer in. Kunder som ska till oss ska inte åka in via Burger King utan komma via rondellen, säger Ica-handlaren Emmy Hedell.

Annons

Balgästernas färd till Åhaga är noga utstakad och startar från Fabriksgatan/Bryggaregatan. Därefter går rutten vidare till Elinsdalgatan och Södra Korsgatan.

– På Trandögatan står det vakter och släpper över baltrafiken rakt över mot Åhaga, säger Kaj Hermansson på trafikenheten i Borås.

Det är enbart bilar med balgäster som kommer från den planerade rutten som släpps in på Lillvägen till Åhaga. Bilarna som släppt av balgästerna måste därefter svänga höger i rondellen och ut mot 41:an, oavsett slutdestination, för att underlätta trafikläget.

Själva kortegen med balgäster lär dock bli lång, vilket är en del av grejen.

– De vill gärna stå i den här kön, det blir en slags gemenskap, säger Kaj Hermansson.

Förhoppningen är att trafiken ska flyta på.

– Vi har en busslinje som går där också så trafiken får inte hindras och störas mer än nödvändigt.

Vare sig bilar från kortegen eller publik får använda sig av Ica Maxis parkering.

– Den är till för våra kunder, säger Emmy Hedell.

Anna SjödinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons