Annons

S manar: Gå och rösta på valdagen

Socialdemokraterna har flyttat in på Hässle torg fram till valet.
Borås • Publicerad 8 september 2010
Gå och rösta! Det är huvudbudskapet från socialdemokraterna Anders Österberg, Asmir Semovic, Kjell Classon och Bata Raimovic till väljarna på Hässle torg.
Gå och rösta! Det är huvudbudskapet från socialdemokraterna Anders Österberg, Asmir Semovic, Kjell Classon och Bata Raimovic till väljarna på Hässle torg.Foto: Hanna Grahn Strömbom

– Vi gör det för att vi tycker det är oerhört viktigt att folk är med och påverkar samhället, säger Anders Österberg (S).

Hässleholmens S-förening har varit aktiv i området ända sedan valet 2006. Bland annat har man regelbundet knackat dörr och det fortsätter ända fram till valet. Från och med denna vecka har man också ett bord på torget med information och reklamprylar.

Annons

De vittnar om positiva reaktioner från allmänheten.

– Jag tror att de tycker att det är bra när vi kommer, säger Asmir Semovic, 14 år, en av de aktiva från SSU.

Nästa vecka ordnar SSU även en fotbollsturnering.

– På det här sättet försöker vi nå så många människor som möjligt. Vi delar också ut information på elva olika språk, säger Anders Österberg.

Delar av Hässleholmen har traditionellt sett ett mycket lågt valdeltagande.

– Vi vill att människor ska rösta, säger Kjell Classon (S), vice ordförande i Brämhults kommundel.

Socialdemokraterna har inte sett till några andra politiker i området.

– Tyvärr har vi inte gjort det, men jag utgår ifrån att de andra partierna gör så gott de kan. Vi prioriterar att stå här för att få ut vårt budskap om en jämlik, rättvis och solidarisk politik, säger Anders Österberg och fortsätter:

– Det är i områden som Hässleholmen som man ser effekten av regeringens politik. Det är här man träffar dem som är rädda att förlora sitt jobb och få en a-kassa som inte ens är värd namnet.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons