Annons

Roddbåten rammades: "De skrattade och filmade allt"

Polisen i Borås utreder en händelse som utspelade sig i Viaredssjön förra lördagen och började med att en motorbåt rammade en mindre roddbåt.
Borås • Publicerad 12 juli 2014
Foto: 

De rammades av en motorbåt och föll i vattnet.

Flera av dem kunde inte simma och när de försökte ta sig upp i båten igenom stampade de misstänkta gärningsmännen på deras händer.

Annons

– De skrattade åt oss och filmade allt med sina mobiler. Jag trodde att jag skulle dö, säger en av killarna till BT.

Det var förra lördagen som sex killar i åldrarna 16-19 år, som flytt till Sverige från krigets Afghanistan, bestämde sig för att hyra två roddbåtar i Viaredssjön.

– Vi åkte runt lite, sen stannade vi till på ett ställe och grillade. Det var när vi åkte ut med båtarna igen som vi fick syn på motorbåten som närmade sig, berättar en av killarna för BT genom en tolk.

Av rädsla för sina liv vill de varken ställa upp på bild eller med sina namn.

– Vi såg hur en gul motorbåt snabbt närmade sig en av våra båtar. Den körde rakt emot oss, och jag såg att en i båten höll i en mobiltelefon och filmade allt.

Motorbåten körde på den ena roddbåten lite lätt, och försvann sedan från platsen.

– Jag vet inte exakt hur många som var i deras båt, men de kan ha varit åtta stycken. Och alla skrattade.

Det tog inte lång stund förrän motorbåten kom tillbaka, och körde in i den andra roddbåten. Smällen var så kraftig att alla tre i båten ramlade i vattnet.

– Jag blev jätterädd för jag kan inte simma, berättar en av killarna som BT träffar.

Han beskriver utförligt hur han kände suget från gärningsmännens motor under vattnet, och i panik försökte dra sig upp i roddbåten igen.

Annons

– Jag tog tag om kanten på vår båt och försökte dra mig upp, då känner jag hur de sparkade på mina händer. När jag till slut tog mig upp ändå sparkade de mig i bröstet så att jag ramlade i igen. Det kändes som att de ville döda mig.

Händelsen är polisanmäld.

Läs hela artikeln i dagens BT eller i eBT.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons