Annons

Rekordmånga fick högre kompetens

Förra året blev ett rekordår för kompetensutveckling bland Borås Stads anställda.
Borås • Publicerad 14 januari 2008
Marianne Sjövall, som arbetar med kompetensutveckling i Borås Stad.
Marianne Sjövall, som arbetar med kompetensutveckling i Borås Stad.Foto: PeGe Johansson

Förra året arrangerades 43 utbildningar för 768 medarbetare.

– Det var något av ett rekordår då vi hade samarbete och pengar från EU, säger Marianne Sjövall, en av två som arbetar med att planera kompetensutveckling.

Annons

Datautbildningar populära

I år är trycket extra hårt på olika datautbildningar.

– Vi har nu en egen datasal i Stadshuset och det är många som vill ha kompletterad kunskap i olika dataprogram som körs i kommunen. Överhuvudtaget är intresset stort för att förverkliga det personalpolitiska programmet som bland annat innehåller medarbetarsamtal, lönesamtal och behov av kompetensutveckling.

Inga EU-pengar i år

Nu har alla ledningsgrupper fått ge sina önskemål, och ofta kan kommunen tillmötesgå dem. Dock finns i år inga EU-pengar.

Borås Stad har i år ett brett utbildningsprogram. En av de större satsningarna görs på verksamheter som behöver någon form av yrkesbevis, till exempel lokalvård.

Hot och våld är också ett aktuellt ämne för Borås Stads personal.

– Vi kommer att samarbeta med Brottsförebyggande Rådet. Säkerhet på väg är en annan aktuell fråga som står i fokus. Vägverket har beslutat om nya direktiv för regler vid vägarbeten och transporter. Vår utbildning inriktas på nollvisionen och det moderna trafiksäkerhetsarbetet och de arbetmiljövillkor som är aktuella för kommunens anställda, säger Marianne Sjövall.

Förra året fick sex sjuhäradskommuner 2,2 miljoner kronor av EU, för att kompetensutveckla 569 kommunanställda, det var bara Marks kommun som stod utanför projektet.

I år finns inga EU-pengar, så antalet utbildningar blir något färre.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons