Annons

Rångedala plantskola hade bästa rabatten

Hallå där... Anna Mossberg från Rångedala plantskola som tillsammans med kollegorna vann rabattävlingen på Sofieros stora trädgårdsfest.
Borås • Publicerad 1 september 2010
Sofierojuryns pris gick till Rångedala plantskolas rabatt Dvärgtallsbröderna. Motiveringen löd: "För en väl sammanhållen scenografi som stämmer med titeln. Mystiken och skogen känns levande".
Sofierojuryns pris gick till Rångedala plantskolas rabatt Dvärgtallsbröderna. Motiveringen löd: "För en väl sammanhållen scenografi som stämmer med titeln. Mystiken och skogen känns levande".Foto: 
Anna Mossberg
Anna MossbergFoto: 

Hur känns det?

– Jätteroligt förstås. Först var jag väldigt glad att vi fick vara med. Det betyder att de var ganska säkra på att vi kan leverera. Men när man börjar bygga får man lite vinnarskalle. Fasen vi ska vinna, tänkte jag.

Annons

Vad var det för tävling?

– Det är det största trädgårdsarrangemanget i Sverige. Varje år väljer Sofiero ut fem deltagare som får tävla. I år var det fem plantskolor. Vi hade fyra timmar på oss att bygga rabatten i en tre gånger fem meter stor trälåda.

Varför tror du att juryn gillade er rabatt mest?

– Vår rabatt var lite mer naturlig. Det var nog det de föll för. Ganska harmonisk och lätt att ta till sig. Sedan hade vi två hönor i ett litet hus och lite vatten också. Både vatten och djur gjorde att den kändes levande. Bäst i test, kan man säga.

Magdalena Högberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons