GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ännu ingen misstänkt för knivrånet vid Vattentornet

Under fredagsnatten blev en tjej och en kille rånade vid gamla vattentornet i närheten av Engelbrektsskolan.
Publicerad 2 september 2017 • Uppdaterad 7 september 2017
Foto: Jan Pettersson

Sent på lördagskvällen hade polisen ännu ingen misstänkt för dådet.

Borås

Händelsen inträffade vid halv två-tiden på natten mellan fredag och lördag. Enligt polisen ska två personer, en kille och en tjej på 25 respektive 22 år, ha blivit rånade av tre yngre, delvis maskerade män. Gärningsmännen hotade med kniv och ett pistolliknande föremål.

Två av rånarna stannade och höll kvar tjejen vid Vattentornet medan den tredje gärningsmannen tvingade med pojkvännen till parets bostad. Där hotade den misstänkte till sig två Iphones, en Ipad, en dator och en tv-spelkonsol. Rånaren tog också bankomatkort och tvingade till sig koden.

Offren klarade sig utan fysiska skador, men chockades av händelsen.

Sent på kvällen hade polisen ännu ingen misstänkt för rånet.

Rånet vid vattentornet är det senaste i raden av flera rån i Borås på kort tid. Så sent som i torsdags blev en kvinna i 55-årsåldern överfallen och indragen i ett buskage av två män. De slet till sig guldkedjan som hon bar om halsen, men flydde när offret började sparka och skrika i panik.

Polisen undersöker nu om det kan finnas ett samband mellan den senaste tidens olika rån.

– Självklart gör vi det. Det är ett pussel vi måste lägga för att se om det finns några likheter mellan rånen, säger Linnéa Boström vid polisen.

Ser du några likheter i dagsläget?

– Jag kan inte säga det än, det får förundersökningarna visa.

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.