Annons

Postanställd lurade till sig varor – åtalas för stöld och bedrägeri

Den postanställde 40-åringen beställde mängder av varor i andras namn, och när de dök upp på postterminalen på Bockasjögatan tog han dem själv.
Borås • Publicerad 5 februari 2008

Det var på sommaren 2005 som mannen ska ha inlett det systematiska bedrägeriet. Han beställde varor som han ville ha själv i andras namn.

– Ibland har det varit helt uppdiktade namn men till en riktig adress, andra gånger har han använt sig av befintliga personers namn, säger kammaråklagare Mats Ljungqvist.

Annons

När paketet sedan kom till Posten på Bockasjögatan i Borås där mannen jobbade nappade han åt sig dem själv. Bland det stulna finns främst dator- och bilprylar.

– Det har i huvudsak varit saker han själv ville ha. Oftast har han behållt dem själv, förutom vid något tillfälle då han har gett bort saken i gåva.

Bedrägerierna bedöms som grova eftersom mannen missbrukade sin anställning och att det var så systematiskt.

Ett tiotal gånger ska mannen ha upprepat tilltaget, men så i början av 2007 fick bedrägerierna ett abrupt slut.

– Det var Postens egen underrättelsetjänst som anmälde det till polisen, säger Mats Ljungqvist.

Mannen ska också vid tre tillfällen ha stulit saker som andra personer hade beställt.

Mannen har erkänt sina gärningar, och enligt Mats Ljungqvist har han varit mycket samarbetsvillig och hjälpsam i utredningen.

– Han är mycket ångerfull och har uttryckt en lättnad över att han blev påkommen.

40-åringen är tidigare ostraffad.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons