Annons

Politikerna om Petzälls död: "Så oerhört tragiskt"

– Tragiskt.
Det ordet väljer flera politiker då de kommenterar riksdagsledamoten William Petzälls död.
Borås • Publicerad 3 september 2012
Foto: 

Petzäll startade sin politiska bana som fullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Borås. Där möttes han och Lennart Andreasson (V).

– Det är tragiskt. Det är en ung kille som gått bort alldeles för tidigt. Han var en skör kille som hamnade i fel sällskap. Jag pratade mycket med honom i början, och försökte få honom ur det partiet.

Annons

Andreasson uppmanade Petzäll att gå med i vilket annat parti som helst om han var politiskt intresserad, bara inte Sverigedemokraterna.

– Jag sa: Annars fastnar hatet i dig. Han lyssnade, men sa att han tyckte så. Då var han på väg att klättra i partiet.

– Och det är hemskt att han inte har fått den hjälp för sina drogproblem som han har skrikit efter.

Riksdagsman Jan Ericson (M) skriver om Petzälls bortgång på sin blogg:

– Jag var en av de riksdagsledamöter som alltid hälsade på honom och pratade lite när vi möttes i korridorerna eller i kammaren, och jag märkte att han uppskattade det. Alltför många andra, inklusive hans egna tidigare partivänner, behandlade honom som luft, och han utsattes för en hård hatkampanj på nätet från en del personer i sitt eget fd parti som ville att han skulle lämna sin riksdagsplats efter avhoppet.

– Alla förtjänar dessutom respekt som människor, oavsett vilket parti man valt att stödja och även om man hoppar av sitt parti och blir politisk vilde. Hans död i så unga år är oerhört tragisk.

Riksdagsledamot Ann-Christin Ahlberg (S) säger:

– Det är alltid beklagligt när en ung människa dör. Och det är tragiskt när man förstår att han haft problem med droger. Och om han inte fick den hjälp han behövde för sitt missbruk. Jag tänker på hans nära och kära.

Riksdagen kommer att hålla en minnesstund för William Petzäll i samband med uppropet i kammaren den 18 september.

Kommunstyrelseledamoten Krister Maconi (SD) beskriver sin roll som bollplank åt Petzäll då han satt i Borås kommunfullmäktige. Petzälls död kommenterar Maconi så här:

Annons

– Det är en sorglig historia och ett tragiskt öde. Men det huvudsakliga ansvaret låg på William själv.

På Sverigedemokraternas hemsida står det med anledning av Petzälls död: Det är med stor sorg vi tagit emot detta besked. Vi minns William Petzäll som en uppskattad kamrat och en politisk talang av sällan skådat slag. Våra tankar går nu till William Petzälls anhöriga.

Anne Bengtsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons