Annons

Politiker blev överraskade på Ramnavallen

Flera partier hade skickat representanter till En dag tillsammans på Ramnavallen i går. Men det arrangörerna inte förvarnat om, var att lagen i fotbollsturneringen skulle blandas.
Borås • Publicerad 7 september 2014
Foto: Lennart Magnusson

Det ledde till oro på högerkanten och fick Ida Legnemark på vänsterkanten att dribbla undan bollen från sin egen lagkamrat.

Igår var det dags för den nystartade antirasistiska gruppen Borås tillsammans att visa musklerna. Under parollen En dag tillsammans hade gruppen dragit ihop en fotbollsturnering och spelningar med tre olika band på Ramnavallen.

Annons

Politiker bjöds in till fotbollsturneringen. Men det som ingen av politikerna fått reda på, var att partierna skulle blandas i lagen.

–Alla ville spela i sina egna lag när de kom hit i morse. Men vi gjorde det som en liten överraskning att vi blandade lagen. Tanken är att man ska få en vän för dagen och poängen är att man ska träffa dem man inte hade träffat annars, säger Kamal El Salim som är en av arrangörerna i Borås tillsammans.

Amanda Wiktorsson och Victor Lennartsson i Moderata ungdomsförbundet reagerade med viss oro på nyheten, eftersom de förberett sig på att de skulle få spela mot de andra partierna. Men de menar ändå på att överraskningen var positiv.

–Vi tycker att det var en väldigt rolig överraskning. Vi trodde ju att vi skulle möta de andra ungdomsförbunden, säger Amanda Wiktorsson.

Mixningen av lagen bidrog till att vänsterpartisten Ida Legnemark inte kände igen sin egen lagkamrat och istället dribblade förbi med bollen. Trots det, var hon ändå nöjd med sin insats efter matchen.

–Det blir säkert lättare att ta kontakt med oss politiker när vi har varit lite pinsamma och gjort bort oss på fotbollsplanen. Så jag är nöjd. Mina fotbollskunskaper är egentligen begränsade, de sträcker sig till att ha sett ett antal matcher med Norrby och Elfsborg, säger Ida Legnemark.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons