Annons

Politiker åt lunch i stökig matsal

Matmiljön på Engelbrektskolan är stressig och stökig.
Borås • Publicerad 30 april 2014
Foto: Bengt Lagerstedt

Något måste göras, menar kommunalrådet Annette Carlson (M) som på onsdagen slog sig ner i matsalen med en hamburgertallrik.

– Det är angeläget, det är inte rimligt. Man ska stå och köa väldigt länge, det skapar oro. Och det blir ingen matro när det är hög ljudnivå, säger hon medan eleverna väntar på att ta mat.

Annons

Viss dämpning har gjorts i lokalen. Men vi får ändå tala högt för att höra varandra.

BT har tidigare berättat om den oroliga lunchsituationen på skolan. 750 elever från samtliga årskurser ska dela på 179 platser under mindre än två timmar.

– Det är så här vår verklighet ser ut i den här trånga matsalen. Alla dagar, säger rektor Bosse Leskinen.

Han ser allvarligt på saken, inte minst ur säkerhetssynpunkt, och håller med om att en förändring behövs.

I dagarna lämnar Moderaterna i Borås in en motion där man föreslår att en förstudie kring en tillbyggnad av matsalen ska göras. Vad ett sådant projekt skulle kunna kosta är oklart.

– Det här är en fråga som vi naturligtvis kommer att driva inför 2015 års budget. Det går inte att vänta längre, säger Annette Carlson.

Vid bordet där hon sätter sig äter även My Cadjer som går i klass 9E.

– Jag tycker den är väldigt trång. Det känns inte skönt att äta. När det är lunch får man stressa och gå vidare till nästa lektion. Man hinner inte äta så mycket när det är så många som äter på samma gång, säger hon om matsalen.

Per-Johan Thörn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons