Annons

Polisens plan för övervakningskameror försenas

Boråspolisen planerade att sätta upp 55 övervakningskameror i utsatta områden i Borås. Men nu rapporterar SVT Väst att projektet försenas.
Borås • Publicerad 12 januari 2019
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

BT skrev senast i november om de 55 kamerorna som ska sättas upp på Hulta, Hässleholmen och Norrby. Då hade AB Bostäder gett klartecken till att kamerorna kan sättas upp på deras fastigheter.

Polisen hoppades på att kamerorna skulle sitta uppe redan i januari, men nu rapporterar SVT Väst att projektet försenats och att kamerorna beräknas sitta uppe först i april.

Annons

– Det har blivit fördröjt av olika anledningar. Det är tekniska delar. Vi siktar på att vara i gång i april förhoppningsvis, säger kommunpolis Anders Cronehag till SVT Väst.

Arbetet med övervakningskamerorna är ett led i Polismyndighetens kameraprojekt, särskilt inriktat mot omfattande kameraövervakning av särskilt utsatta områden.

Elin KullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons