Annons

Polisen: – Vi håller ett öga på dem

Boråspolisen förnekar att den trakasserar och förföljer Bandidos.
– Men helt klart håller vi koll och ingriper om det finns anledning, säger närpolischefen Per-Åke Loftegård.
Borås • Publicerad 25 januari 2008
? Vi håller ett öga på Bandidos. Men så länge de sköter sig får de vara i fred, säger närpolischefen Per-Åke Loftegård.
? Vi håller ett öga på Bandidos. Men så länge de sköter sig får de vara i fred, säger närpolischefen Per-Åke Loftegård.Foto: Tomas Karlsson

Förra sommaren förvandlades ett idylliskt torp utanför Borås till klubblokal för Bandidos. Etableringen var ett faktum och sedan dess har polisen så gott som dagligen svängt in på den lilla grusvägen till torpet.

Bandidosmedlemmar säger sig ständigt vara påpassade och känner sig helt klart störda. Bara för att de är med i gänget, menar de.

Annons

Boråspolisen har en helt annan uppfattning:

– Så länge dom håller sig till lagen får de vara ifred, fast gör någon fel ingriper vi och rapporterar. Något annat är det inte fråga om och så är det ju för alla andra, säger Per-Åke Loftegård.

– Men i och med att detta är en gruppering som klassats som kriminell av både Europol och rikskriminalen så håller vi ett extra öga på dom, tro fasen det.

Hur ser du på Bandidos i Borås?

– Min personliga uppfattning är att det är en avdelning som strävar efter att bli fullvärdig och att det finns kriminella inslag inom den.

Finns anledning att vara rädd för Bandidos?

– Man ska ta gruppen på allvar och hålla uppsikt eftersom undersökningar visat att personer i sådana kretsar begår brott. Men jag tror inte att allmänheten ska behöva oroa sig.

– Däremot bör kriminella och de som tror att de kan utnyttja Bandidos tjänster vara på sin vakt. Har man en gång fastnat i deras garn är det väldigt svårt att komma loss, avslutar Per-Åke Loftegård.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons