Annons

Polisen varnar för åldringsstölder

Minst tre åldringar i Sjuhärad har i veckan blivit bestulna av okända kvinnor som blivit insläppta eller trängt sig in i deras lägenheter.
Borås • Publicerad 18 november 2009

Polisen uppmanar nu äldre personer att inte släppa in okända, inte ens om de verkar trevliga eller angelägna om att få hjälp med något.

I måndags fick en Viskaforskvinna i 85-årsåldern besök av två okända kvinnor. De sa att de skulle lämna tyg till en granne som inte var hemma.

Annons

Kvinnorna var artiga och prydliga och blev insläppta. De pratade på och avledde uppmärksamheten.

Sedan gick de och då upptäckte den gamla damen att pengar hade försvunnit.

I går eftermiddag fick en Ulricehamnskvinna i 85-årsåldern besök av två okända kvinnor, just då hon varit och handlat och ställt in varorna. De var vänliga och pratsamma och stal hennes plånbok.

En kvinna i Kinna, även hon i 85-årsåldern, råkade ut för tre okända kvinnor som trängde sig in i lägenheten. Därinne sprang två av dem runt och snokade, medan den tredje pratade med åldringen.

Också hon blev bestulen på pengar.

– Vi stämmer nu av signalement och annat för att se om det finns något gemensamt, säger kommissarie Sture Thorstensson vid Boråspolisens utredningsavdelning.

Som så många gånger tidigare varnar han äldre för att släppa in okända.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons