Annons

Polisen utreder ungdomsbrott

Polisen utreder just nu olika ungdomsbrott i Fristad och har i veckan bland annat pratat med unga på fritidsgården.
Borås • Publicerad 12 december 2008

– Man kan se det som en del av vårt brottsförebyggande arbete. Vi har träffat ungdomar i samband med att vi åkt ut för att höra vittnen eller andra personer, säger Hans Andrén på enheten som utreder ungdomsbrott vid Boråspolisen.

Enligt statistik är Fristad kommundel inte så hårt drabbad av brott. Här bor knappt en tiondel av kommunens invånare. Men bara drygt tre procent av det totala antalet brottsanmälningar inom kommunen avser brott i Fristad.

Annons

– Det finns givetvis alltid ett mörkertal och i ett område som Fristad räcker det med att några håller på för att det ska märkas och få genomslag. Vi har varit aktiva där och hoppas att det ger effekt, säger Hans Andrén.

Statistiken här intill visar att misshandel och skadegörelse är vanligaste brotten i Fristad.

Från årets början till 30 november har sammanlagt 534 brott polisanmälts i Fristad kommundel. Under samma period anmäldes totalt över 16.000 brott i hela kommunen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons