Annons

Polisen kan vara godisrånare på spåren – två ungdomar misstänkta

I höstas blev fyra pojkar i Borås rånade på sitt halloweengodis av några äldre killar med en soft airgun.
Nu har förundersökning inletts mot en 16-åring och en 17-åring och brottsrubriceringen är i första hand rån.
Borås • Publicerad 15 januari 2008

– Det kan verka allvarligt, men gäller inledningsvis. Sedan får vi se om det kan bli tal om stöld eller olaga hot, säger kammaråklagare Mats Jansson.

BT har tidigare berättat om de fyra barnen som var 12 och 13 år. Minst en av dem fick en soft airgun riktad mot huvudet.

Annons

Barnen tvingades lämna ifrån sig snasket som det fått när de knackat dörr på Trandared och sagt ”bus eller godis”.

Både offren och totalt fyra rånare var utklädda till halloweenfigurer. Ett barn fick vapnet riktat mot huvudet, samtidigt som någon tog honom runt halsen.

– Två killar som pekades ut inledningsvis har fallit bort. En för att han inte var straffmyndig och den andre för att han inte var med. Men de föll bort i ett tidigt skede av utredningen och har inte varit misstänkta här hos mig, säger Mats Jansson.

Därför blev det förundersökning mot två personer. Brottsrubriceringen rån kan bli aktuell när någon använder hot eller våld för att stjäla.

En av de misstänkta har tidigare figurerat i en brottsutredning.

– Så vitt jag kan se är det här rätt vanliga killar, men det är klart man kan fråga sig vad som får ungdomar att göra så här mot varandra, säger åklagaren.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons