Annons

Polisen: "Ett svårt läge"

Åtta villor i Borås har haft påhälsning av inbrottstjuvar i helgen. Polisen behöver hjälp av allmänheten för att gripa tjuvarna.
Borås • Publicerad 23 februari 2014
Foto: JONAS EKSTR÷MER / TT

Strax före klockan 22 i går kväll upptäcktes att en villa på Saxvägen i Sandared haft oönskad påhälsning.

– Ett källarfönster är uppbrutet och hela huset genomsökt, säger Thomas Andersson, inre befäl vid Boråspolisen.

Annons

Om tjuvarna fick med sig något är oklart. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen under söndagen eller måndagen.

Ytterligare tre villor fick påhälsning under lördagskvällen, två på Hansinggatan och en på Solrosvägen.

– Det är ett svårt läge, vi skulle gärna spana på någon men det är svårt när vi inte vet vem det är. Alla tips mottages tacksamt, säger Gunilla Larsson, utredningsbefäl vid Boråspolisen.

Totalt har det skett åtta villainbrott i Borås under fredagen och lördagen, samtliga under samma tidsspann på kvällen.

Tyder det på att tjuvarna vid tidigare tillfälle har rekat om de boende kommer vara hemma?

– Det vet vi inte. Jag tror mer att det kan vara en slump, de testar att ringa på och så upptäcker de att ingen är hemma, säger Gunilla Larsson.

Polisen kan ännu inte med säkerhet säga att det rör sig om någon form av inbrottsliga som härjar i Borås, även om mycket tyder på det. Adresserna där det har varit inbrott ligger i flera fall på olika sidor av stan.

– Ofta har de tillgång till fordon som de snabbt kan ta sig mellan platser med.

Har du sett eller observerat något vid de berörda gatorna i fredags eller lördags eftermiddag/kväll? Tipsa polisen på 114 14.

Erik Terneborn
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons