Annons

Polisen: "Det finns en motivbild"

En man i 25-årsåldern skadades allvarligt i magen efter att knivhuggits av maskerade män i sitt hem på Sjöbo i Borås på söndagsmorgonen.
Borås • Publicerad 2 november 2014

Mannen fördes först till sjukhuset i Borås men transporterades senare till Sahlgrenska i Göteborg.

Händelsen inträffade vid sju-tiden på morgonen i mannens lägenhet, eller strax utanför i trappuppgången i ett av flerbostadshusen på Johanneslundsgatan.

Annons

Förövarna var enligt vittnesuppgift maskerade, och högg 25-åringen med kniv, som tog både i ansiktet och magen. Blodspår längre ned i uppgången vittnar om att han verkar ha följt efter gärningsmännen.

En granne som BT talat med berättar att det hördes buller och skrik och att folk sprang mycket fort nedför trapporna. Personen vågade dock inte öppna för att se efter närmare vad som stod på.

Polisen i Västsverige skickade under eftermiddagen både jourhavande brottsplatstekniker och kriminalpoliser till Borås för att säkra spår i och utan förlägenheten och genomföra dörrknackningar hos grannarna.

Enligt uppgifter på plats till BT säkrades rätt mycket spår. Det finns även en motivbild som kan förklara vad som hänt och vilka som kan vara inblandade i dådet.

25-åringen opererades för sina skador i magen, och hans tillstånd betecknades först som allvarligt men stabilt. Enligt vad BT erfar vaknade mannen upp under eftermiddagen, men det är okänt om han kunde höras.

Vid 20-tiden på söndagskvällen var mannens tillstånd oförändrat enligt Sahlgrenskas pressjour.

Den preliminära brottsrubriceringen är försök till dråp.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons