Annons

Placering och pengar hindrar bygge

Pengar och placering. Två avgörande faktorer till varför skejtparken inte finns på den kommunala dagordningen.
Borås • Publicerad 2 september 2012

– Men den är inte bortglömd politiskt, säger Cecilia Andersson, ordförande i fritids- och folkhälsonämnden.

En skejthall finns med i bakgrunden hela tiden och den är inte på något sätt bortglömd politiskt, så säger ordföranden för fritids- och hälsonämnden Cecilia Andersson.

Annons

Anledningen till att frågan om en skejtpark i Borås föll i prioriterings beror, menar Andersson, på att man inte kunde enas om var den skulle ligga.

?Personligen tycker jag att den är bra placerad i den strategiska planen för Knalleland, der vill säga utanför nuvarande skejthallen, säger Cecilia Andersson.

Pengarna var en annan anledning, säger Susanne Carlsson, enhetschef på fritids- och hälsoförvaltningen, men även hon är inne på att placeringen var en avgörande faktor till att frågan har prioriterats ner.

?Det är ingen superhet fråga just nu, men skejthallen finns hela tiden med i tankarna. Vi insåg ju att en miljon inte räcker långt, men pengarna finns fortfarande kvar och är avsatta för en skejtpark, säger hon.

I våras gav nämnden fritids- och hälsoförvaltningen i uppdrag att göra en så kallad hallutredning, det vill säga utreda vad som finns och ett framtida behov.

Eftersom utredningen inte är klar utan ska presenteras nu i höst så vet Cecilia Andersson i dagsläget inte om skejtparken finns med.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons