Annons

Pinocchiofeber i Borås

Pizzor, bakelser, tårtor, böcker och T-tröjor – BT har hittat några matnyttiga fynd som kan förgylla invigningen.
Borås • Publicerad 16 maj 2008
Albin, Alfred och Emma Lindvert spanar in sista exemplaret av Pinocchioboken som finns kvar att låna på biblioteket.
Albin, Alfred och Emma Lindvert spanar in sista exemplaret av Pinocchioboken som finns kvar att låna på biblioteket.Foto: Anders Robertsson

Pinocchiopizza. Beställer du en Pinocchio special från du en köttig pizza med fläskfilé, oxfilé och bearnaisesås. Ett 20-tal boråsare har redan beställt pizzan.

Sagan. Om man vill låna en Pinocchiobok får man skynda sig. Av stadsbibliotekets 50-tal exemplar, finns bara en bok på bosniska kvar i hyllan.

Annons

Pinocchioburgaren. Parmesan, Mozzarella, Parmaskinka och rucola. Pinocchio är italiensk och det är också hamburgaren som säljs i Borås från och med i dag.

Från saga till skulptur. Kulturkontoret i Borås stad har tryckt en egen bok som innehåller en intervju med konstnären Jim Dine, Pinocchios väg till Borås och ett utdrag från orginalsagan.

Pinocchiotårta. Samma ingredienser som i en prinsesstårta, men med ett annorlunda utseende. En gigantisk tårta i form av pinocchios huvud.

Pinocchiotröja. T-tröjan med Pinocchiostatyn skymtas på var och varannan person på kommunkontoret. Tröjan finns dock inte till försäljning, konstnären Jim Dine vill inte att statyn utnyttjas i reklamsyfte.

Näsvis bakelse. Till alla hjärtans dag, påsk och Gustav Adolfs namnsdag. Nu finns även en bakelse i hyllning till Pinocchio. Nötmaräng med choklad, cocos och en röd jordgubbsnäsa.

Annsofie Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons