Par åtalas för snatteriturné i Knalleland

Borås Artikeln publicerades
Foto:Polisen

En man i 30-årsåldern åtalas för fyra fall av snatteri i gallerian Storknallen i början av september. Tre veckor senare ska han även ha genomfört ett snatteri i samma galleria – då tillsammans med sin flickvän, en kvinna i 20-årsåldern.

Gällande stölderna i början av september berättar en butikskontrollant i förhör att 30-åringen såg narkotikapåverkad ut när han kom in i butiken, samtidigt som han bar en plastpåse med varor i. Mannen ska sedan ha gått runt och plockat ned kläder från galgar och stoppat ned dem i påsen.

När larmet utlösts på väg ut hittade butikskontrollanten även varor från tre andra butiker i påsen, och gick sedan runt och pratade med personalen i dessa affärer.

På ett av ställena uppgav personalen att de inte sett tillgreppet men vid en inventering framkom det att just den varan saknades. På ett annat ställe uppgav butikschefen att hon sett tillgreppet men inte agerat då hon såg att butikskontrollanterna höll ett öga på mannen. På det tredje stället hade mannen bett om en plastpåse och sedan gått runt i butiken, men personalen såg aldrig att han stal någonting.

Det totala värdet på produkterna från de fyra butikerna var strax under 2500 kronor. Mannen har erkänt brott i två av fallen men nekat i de två andra.

Tre veckor senare stoppas mannen på nytt i en annan affär i Storknallen, den här gången tillsammans med sid flickvän. En butikskontrollant har då sett paret öppna parfymförpackningar och stoppa ned innehållet i tjejens väska.

Kvinnan hävdade att parfymerna som hittades i hennes väska var inköpta vid ett annat tillfälle, men vid en kontroll hittades tomma förpackningar för produkterna i fråga kvar i butiken.

Det totala värdet på parfymerna var strax under tusen kronor. Både mannen och kvinnan har nekat till brott men kommer nu att åtalas i Borås tingsrätt.