Annons

Palmén: "Det ska inte finnas djur på boenden"

”Det är ett absolut krav från funktionshinderrådet att det inte ska finnas djur på boenden.”
Det säger Lena Palmén (S), kommunalråd, med anledning av den senaste tidens debatt om djur på äldreboenden.
Borås • Publicerad 14 november 2014
Foto: Jan Pettersson

– Tjänstemannen har gjort det jobb som skulle ha varit gjort för länge sedan. Det handlar om tillgänglighet till våra äldreboenden. När det finns djur på boenden innebär det att en del personer inte kan flytta in, att anhöriga kanske inte kan hälsa på och att alla inte kan arbeta där, säger Lena Palmén (S), kommunalråd och ordförande för det kommunala funktionshinderrådet.

BT har i flera artiklar berättat hur personal på äldreboenden nu stoppats från att ta med sig sina hundar till arbetet vilket har fått många läsare att reagera. Lena Palmén påpekar att kravet från funktionshinderrådet att inte tillåta djur på boenden är från 2006.

Annons

– Sedan har Öster i uppdrag att utreda om det är möjligt att ha speciella boenden där det finns till exempel en katt. Om man vill bo på ett boende där det finns djur ska man kunna göra det valet själv.

Borås stad ordnar nu, med start den 18 november, medborgardialoger om den framtida äldreomsorgen i Borås. Det finns då möjlighet för allmänheten att komma med synpunkter och idéer för hur äldreomsorgen ska se ut.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons