Annons

Palm i Borås på första maj

Socialdemokraten Veronica Palm och Vänsterpartiets ekonomiska talesperson Ulla Andersson är förstamajtalare i Borås.
Borås • Publicerad 27 april 2011
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

I år blir det fokus på regionvalet när första maj firas i Sjuhäradsbygden med möten och demonstrationståg.

Veronica Palm, ny ledamot i Socialdemokraternas verkställande utskott och partiets nya bostadspolitiska talesperson blir huvudtalare i Borås.

Annons

– Det är partiet centralt som bestämt att hon ska komma till oss, säger ombudsman Mikael Bogsjö i södra Älvsborgs partidistrikt.

I Borås, Kinna, Limmared och Svenljunga blir det demonstrationståg. I Kinna och Svenljunga talar regionrådet Helen Eliasson och i Limmared är kommunalrådet Ulf Olsson från Borås talare.

– Det blir lite regionval över förstamajfirandet i år, konstaterar Mikael Bogsjö.

I Ulricehamn blir det möte på Järnvägstorget där riksdagsledamoten Hans Olsson är talare och i Viskafors samlas man till förstamajfirande i Viskaforsskolan där riksdagsledamoten Gunilla Carlsson från Göteborg talar. Riksdagsledamoten Peter Johnsson från norra Älvsborgs talar i Herrljunga.

I Bollebygd har Socialdemokraterna sedan några år valt att anordna en familjedag på torget i stället för demonstrationståg. I år kommer riksdagsledamoten och nya gruppledaren i skatteutskottet Jennie Nilsson från Hyltebruk att tala.

Vänsterpartiet samlas i Borås och Kinna.

I Borås medverkar partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson tillsammans med regionpolitikern Fredrich Legnemark, som också är huvudtalare i Kinna.

Två av södra Älvsborgs S-riksdagsledamöter Phia Andersson och Ann-Christine Ahlberg talar i år utanför Sjuhärad, i Varberg respektive Sävsjö.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons