Annons

På onsdag räknar Posten med att dela ut breven

Under onsdagen tror Posten att utdelningen ska komma igång igen.
Borås • Publicerad 19 augusti 2008
Brevbärarna Björn Qvarnström och Åsa Stålnacke hjälps åt att bära ut postboxarna som ska flyttas till terminalen på Bockasjögatan.
Brevbärarna Björn Qvarnström och Åsa Stålnacke hjälps åt att bära ut postboxarna som ska flyttas till terminalen på Bockasjögatan.Foto: Lars-åke green

14000 hushåll och 700 företag, så många drabbades av förseningar i postgången på grund av branden på Hulta i måndags.

– Vår personal här i Borås har jobbat stenhårt för att lösa det här, säger Agneta Dunberger, distriktschef på Posten.

Annons

Under tisdagen prioriterade Posten pensionsutbetalningar och företag. Även post och värdepaket till postombuden har prioriterats.

Under onsdagen tror Dunberger att postutdelningen till privatpersoner skulle komma igång igen. Dock med vissa förseningar som följd enligt brevbärarna själva.

– Det kommer troligen att bli en viss eftersläpning hela veckan, men vi ska försöka få ut så mycket som möjligt under dagen, säger brevbäraren Ulf Göransson.

Postboxarna för företag flyttades under dagen till terminalen på Bockasjögatan, där kommer även resterande verksamhet att husera under en tid framöver. När eller om det blir aktuellt att flytta tillbaka till lokalerna på Hulta vet Posten inte i dagsläget.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons