Annons

Överfallen fortsätter i Brämhult

Igår skedde ytterligare ofredanden mot en kvinna och två flickor på Hässleholmen och i Brämhult.
Borås • Publicerad 29 november 2009

Det har bara gått några dagar sedan två pojkar omhändertogs, misstänkta för fyra överfall i området.

Det var vid halv tvåtiden i går eftermiddag som en kvinna blev ofredad av en man på gångbron som går över från Hulta mot Solvarvarvsgatan.

Annons

– Han tog tag i henne och använde väldigt otrevliga uttryck gentemot henne. När han tog tag i henne ramlade hon omkull, säger Roland Offesson, inre befäl vid Boråspolisen.

Mannen sprang sedan därifrån.

Ungefär en timme tidigare utsattes två tonårsflickor på Svinåsagatan i Brämhult för sexuellt ofredande.

– Troligtvis är det samme gärningsman som där har sexuellt ofredat två 13-åriga flickor genom att blotta sig för dem.

Polisen arbetade i går eftermiddag i ärendet. Det är en svartklädd man, 20 till 25 år gammal som nu söks.

– Vi har ett signalement och nu ska vi se vad vi kan komma fram till med hjälp av våra spaningsregister, säger Offesson.

Det är alltså ett redan belastat område som nu drabbats av ytterligare ofredande. I veckan som gick skedde fyra överfall mot flickor och unga kvinnor. Bland annat greps en 12-åring av privatpersoner då han försökte våldta en 19-årig kvinna i Brämhult.

I gårdagens Borås Tidning vittnade boende i området om sin oro.

– Ja, det är de omständigheterna vi lever i. Desto viktigare är det att vi nu får tag på den här gärningsmannen, säger Roland Offesson.

Polisen uppmanar nu boråsare som sett något att höra av sig. Polisen uppger också att både kvinnan och flickorna som ofredades igår eftermiddag efter omständigheterna mår väl.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons