Annons

Orsaken till bränderna - ungdomar i infekterad konflikt med närpolisen

Enligt uppgifter till BT ligger ett gäng ungdomar bakom bränderna på Hulta och Hässleholmen.
Borås • Publicerad 24 maj 2013
Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Anledningen ska vara att de upplever sig trakasserade av vissa poliser.

Skadegörelsen och försöken att tända eld på Ekarängsskolan på Hulta, en anlagd brand i en friggebod på Hässleholmen och en bil som började brinna i ett parkeringshus på Marklandsgatan.

Annons

Enligt BT:s uppgifter hör händelserna ihop, och ska vara en reaktion på en allt mer infekterad stämning mellan ungdomar i området och närpolisen. Situationen ska ha förvärrats betydligt under de senaste veckorna.

Från polisens håll förnekar man dock att man har ett dåligt förhållande med boende i området.

– Jag vill mena att vi har en god kontakt och dialog med de boende. Sen finns det alltid undantag som inte uppskattar polisens närvaro, säger Anders Cronehag, kommissarie och operativ chef vid Boråspolisen.

Varför då?

– För att de inte kan ägna sig åt den brottslighet som man vill. Vi har ett svårt uppdrag. Samtidigt som vi måste ingripa vid brott ska vi också föra en god dialog.

Enligt uppgifter till BT ska händelserna i Borås under fredagen inte ha någonting med kravallerna i Stockholmsförorten Husby att göra, utan detta ska vara en isolerad händelsekedja.

TV-klipp från branden på Marklandsgatan.

 

Foto: Birgitta Nyström.

Leo Näsström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons