Annons

Öppning av badhus kan dröja ett år

Renoveringen av Sandaredsbadet har blivit en segdragen historia.
Borås • Publicerad 25 september 2014
Foto: Anders Robertsson

Badet stängde i oktober 2013 eftersom det fanns fukt och mögel i fastigheten. Sedan dess har lokalerna stått tomma i väntan på att arbetet kan starta.

– Jag kan inte säga så mycket om det. Vi jobbar med att ta in anbud just nu. Vi tror att vi ska komma igång med arbetet i november, säger Ove Johansson, projektledare på lokalförsörjningsförvaltningen.

Annons

Enligt tidigare besked skulle badet ha varit klart vid det här laget. En anledning till de stora förseningarna är bland annat att ett nytt vattenreningssystem ska sättas in i lokalerna vilket kräver att vissa innerväggar måste tas ner. Nuvarande tidsplan gör gällande att badet ska stå färdigt i september 2015.

– Man har stött på saker som man inte har varit medveten om från början vilket har gjort att man behövt ta omtag och det har fått konsekvenser för projektet. Allt hänger samman så det går inte att peka på något specifikt som gör att det har blivit fördröjt, säger Rune Henriksson, chef för lokalförsörjningsförvaltningen, som även påpekar att badet stängde akut av arbetsmiljöskäl vilket också har påverkat processen.

Bland Sandaredsbor är det många som saknar sitt badhus. Britt Davidsson har haft för vana att ta med barnbarnen till badhuset, ibland så ofta som varje vecka.

– Nu badar vi inte alls i stället. Man har ju varit van med att ha badhuset så nära och nu har vi inget. Det kostar dessutom mycket mer att bada på något av badhusen inne stan, säger hon.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons