Annons

Onanerade inför grannarna och hotade dem med luftpistol

Två månaders fängelse blir straffet för den 68-årige boråsare som hotade sina grannar med luftpistol och onanerade inför dem.
Borås • Publicerad 22 februari 2010

Mannen har enligt domen gjort sig skyldig till olaga hot, sexuellt ofredande, osant intygande och vapenbrott.

Grannbråket ska ha pågått sedan den utsatta familjen flyttade in i huset för några år sedan. Domen gäller händelser i våras, då polisen kallades till platsen sedan grannarna sett hur mannen gick omkring med ett gevär i trädgården. Polisen beslagtog vapnet som visade sig vara ett luftgevär.

Annons

Samma kväll fick polisen rycka ut igen. Då hade mannen riktat en luftpistol mot kvinnan i familjen och även gjort svepande rörelser mot huset. I mannens bostad hittade polisen ett hagelgevär och ett kulgevär som mannen inte hade licens för. 68-åringen visade ett intyg på att han bara hade lånat vapnen av en annan person, men intyget var förfalskat.

På sensommaren blottade sig 68-åringen för kvinnan i grannhuset och hennes väninna och började onanera inför dem.

Mannen ska betala 10 000 respektive 5000 kronor i skadestånd till den kvinnliga grannen och hennes väninna.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons