Annons

Om informationsflöden på jobbet

Katriina Byström försöker underlätta för människor att ta till sig information.
Borås • Publicerad 9 maj 2014
Katriina Byström installeras i dag.
Katriina Byström installeras i dag.Foto: Anders Robertsson

I dag installeras hon som professor på Borås Högskola.

Katriina Byström är professor i biblioteks- och informationsvetenskap. Hon klev in i rollen som professor redan i början av 2013 och ser nu fram emot ceremonin.

Annons

– Det här är det högsta steget som man hela tiden har klättrat mot även om det kanske inte är något jag reflekterat så mycket kring och det känns fantastiskt roligt.

Och hon tror att professorer är extra viktiga i dessa tider, med all snabb information, som hon menar ofta har en avsaknad av analys och fler perspektiv.

– Det känns som om man jobbar med korta målbilder. Men professorer förkovrar sig i det analytiska, med längre perspektiv och den synen behövs också.

Byström har forskat om hur vi hanterar information i samband med arbetsuppgifter – och det kommer hon också tala om under sin installationsföreläsning.

Johanna Rapp
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons