Annons

Ölands djurpark vill öppna i Borås

Ägaren av Ölands djurpark vill anlägga och driva en park med attraktioner i Borås i anslutning till djurparken och Knalleland.
Borås • Publicerad 22 maj 2008

– Vi är beredda att satsa och vill träffa ansvariga i Borås, säger Barbro Hägg, ägare till Ölands djur- och nöjespark.

Hon har kontakter med Borås djurpark och har vänt sig till fritids- och turistnämnden med en förfrågan och säger att hon kan tänka sig många olika former av attraktioner i Borås.

Annons

– Men vi vill lyssna på kommunen och politikerna och låta dem få framföra sina önskemål, säger hon.

Det kan handla både om attraktioner i mindre eller större skala, menar hon och säger att hon kan tänka sig mycket i Borås. Men intresset från Borås får utvisa vad det kan bli.

Ingvar Zachrisson (c) är ledamot i fritids- och turistnämnden och en av dem som driver tanken att utveckla området runt Knalleland. Han tycker att idén att upplåta mark till Ölands djurpark är jättebra.

– Det är intressant att vi fått en intressent som lanserar en idé, sedan får ju ärendet ha sin gång. Får vi en entreprenör som vill göra detta kostar det inget för Borås och det kan vara ett sätt få hit fler barnfamiljer.

Om det blir några kontakter mellan Barbro Hägg och fritids- och turistnämnden har fritids- och turistchefen Hans Forsman idag ingen uppfattning om.

– Vi har inte fört någon dialog med henne och inte alls resonerat om någon entreprenör utifrån, säger han, men berättar att när man bygger om Alidebergsbadet måste vattenrutschbanan rivas och då vill man återskapa någon form av attraktioner.

Han menar dock att det förmodligen inte handlar om att bygga upp någon stor attraktionspark. Han vill också se gräsytor och volleybollplan runt badet.

– Vi vill också ha med Navet i en utepark och skapa upplevelser med vatten.

Ölands djurpark

Ölands djurpark är en privatägd djur och nöjespark. Förutom djur har parken satsat på olika attraktioner som karuseller, lekland med klätterställningar, gungor och rutschkanor och vattenland.

Parken har också attraktioner som förknippas med ett nöjesfält som kasta bollar, spela på chokladhjul och köpa lotter.

Här finns också en dinopark med en dinosauriestig och ett sagoland med westernby och sagoslott.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons