Annons

Odlingslotter ska bort när H&M växer i Borås

Kommunen har fått signaler från Hennes och Mauritz om att de har expansionsplaner i Borås och vill nu vara förberedda inför en sådan förfrågan.
Borås • Publicerad 13 september 2014
Foto: 

– Vi vill inte hindra H&M från att erbjuda fler arbetstillfällen i Borås och nu när ingen nyttjar marken är det ett bra tillfälle att göra en planändring. Vi tror också att AB Bostäder skulle kunna hitta en bättre plats, närmare bostadsområdet, där det kan vara odlingslotter, säger Tom Andersson (MP), kommunalråd med ansvar för markfrågor.

Hennes och Mauritz bekräftar att kontakter mellan företaget och kommunen förts.

Annons

– H&M är ett expansivt företag och vi tittar löpande på olika möjligheter att växa med vår verksamhet. Kommunen i Borås har kontaktat oss och frågat om vi är intresserade av att förvärva den närliggande tomten. Detta är ett av många olika förslag gällande hur vi kan tänkas expandera i Sverige och inget är beslutat i just den här frågan, hälsar Hennes och Mauritz pressavdelning.

BT har tidigare berättat om odlingslotterna på Hultagatan. Det har varit problem med nedskräpning på området och det har fått kommunen att agera. I dag är området helt gräsbevuxet och en skylt med odling förbjuden är uppsatt.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons