Annons

Nytt ortsråd ska ge mer inflytande

Nu får boende i Dalsjöfors och sex andra orter i kommundel Öster en unik chans att göra sin röst hörd.
Borås • Publicerad 13 mars 2014
Foto: Anton Hedberg

I dagarna damp ett utskick ner i brevlådorna där boende erbjuds att svara på en rad frågor som rör den egna orten.

Bor du i Aplared, Dannike eller Rångedala och tycker att orten har blivit lite bortglömd. Då finns chansen att ändra på det nu.

Annons

I veckan fick samtliga hushåll i och omkring orterna Dalsjöfors, Aplared, Dannike, Rångedala, Äspered, Målsryd och Gånghester ett brev med ett erbjudande om att svara på en rad frågor om bland annat offentlig service, kommunikationer och föreningslivet.

Tanken är att svaren i enkäten ska fungera som underlag för de ortsråd som håller på att växa fram i de sju samhällena.

– Några orter är lite längre fram i bildandet av ortsråd. I Dannike till exempel finns redan ett fungerande råd medan ortsrådet i Gånghester än så länge bara består av en person, säger Peter Ekelund som ingår i Dalsjöfors ortsråd.

Eftersom arbetet med att bilda råden ännu är i sin linda är det ingen i nuläget som riktigt vet hur råden kommer att var sammansatta eller hur de kommer att arbeta i framtiden. Klart är dock att råden kommer att arbeta i nätverksform, det vill säga inte lika formellt som till exempel i en förening.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons