Annons

LIVE-TV: ”Det är klart att vi inte ska spara för barnen”

Årets sista Nyhetsbaren har rubriken ”Nedskärning i dag – kostnad i morgon?” Moderator kommer att vara BT:s Erik Jullander.
BORÅS • Publicerad 10 december 2019

Varför har ni valt det ämnet?

– Det är ett ämne i tiden. Konjunkturen är på väg nedåt och massor av kommuner måste ta till sparåtgärder för att få ekonomin i balans. Bara de senaste veckorna har BT kunnat rapportera om planerade sparpaket inom förskolan, socialtjänsten och så sent som förra veckan gymnasiet i Borås. Den typen av nyheter väcker alltid starka känslor och reaktioner, det har inte minst visat sig på vår debattsida.

Annons

Vilka gäster kommer att delta i debatten?

– Monika Linnros, diakonichef på Svenska kyrkan i Borås, kommer att vara med i panelen på scenen, liksom Jan Linde, som är engagerad i brukarrådet för missbruksfrågor i Västra Götaland. Dessutom Andreas Ekström (S), ordförande i förskolenämnden och kommunalrådet Annette Carlson (M). I publiken kommer bland andra Lärarförbundets ordförande i Borås, Tommi Wärme, att ta plats.

Vad hoppas du ska komma ut av samtalet?

– En djupare förståelse av de olika perspektiven som debattörerna har. Det finns å ena sidan en begränsad budget att ta hänsyn till, å andra sidan en kritik om kortsiktighet och farhågor om att en besparing nu kan leda till ökade utgifter längre fram i stället.

Karin SamuelssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons