Annons

Nya nattliga inbrott i Gånghester – liknar John Blund-liga i Skaraborg

Tjuvar som bryter sig in nattetid när folk sover. Skaraborg har drabbats av en massa villainbrott som är identiska med de som inträffat i Gånghester den senaste veckan.
Borås • Publicerad 22 september 2010

I Skaraborg talar man om John Blund-ligan och TV:s Efterlyst tar i kväll upp vågen av nattliga villainbrott som skett där.

– Det kändes obehagligt efteråt när man fick veta att någon varit inne på natten. Vad hade hänt om jag mött tjuvar i huset? undrar en villaägare i Gånghester som också drabbats.

Annons

Kvinnan vaknade av ljud från dörrhandtaget på ytterdörren och hunden som började skälla.

– Jag gick upp men märkte ingenting konstigt i huset och såg ingen utanför. Men jag fick en underlig känsla, som om någon varit där.

Hon gick och la sig igen, fast när hon och hennes man klev upp på morgonen såg de att ytterdörren var upplåst inifrån.

Och senare på dagen fick kvinnan veta att hennes plånbok hittats kastad på marken i Fristad.

– Pengarna var borta, till och med alla småmynt.

På samma plats låg id-handlingar som tillhörde en man som bor i ett annat hus i Gånghester.

Först efter det fyndet fick han klart för sig att även hans villa utsatts för inbrott medan han sov. Bytet blev bland annat plånbok, en vigselring och en kamera.

En våg av sådana inbrott har den senaste tiden drabbat Skaraborg, där man alltså talar om John Blund-ligan.

– Jag vet inte om samma konstellationer varit i farten i våra trakter. Men däremot är det fullt klart att det finns personer som systematiskt ägnar sig åt sådana här inbrott och rör sig över stora områden, säger Sture Thorstensson vid polisens utredningsavdelning i Borås.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons