Annons

Nya möten för Rydbolmsborna

Tack vare lokalt engagemang och stöd från kommunen kan nu invånarna i Rydboholm glädjas åt en ny grillplats och fotbollsplan.
Borås • Publicerad 16 maj 2014
Många Rydboholmsbor lyssnade när Framtid Rydboholms ordförande Lars-Åke Dalberg invigde grillplatsen och fotbollsplanen.
Många Rydboholmsbor lyssnade när Framtid Rydboholms ordförande Lars-Åke Dalberg invigde grillplatsen och fotbollsplanen.Foto: Lennart Magnusson

Samtidigt planerar man för nya projekt som ska förbättra orten.

Det var genomgående glada miner bland de 50-tal nyfikna Rydboholmsbor som i går medverkade vid invigningen av den nya fotbollsplanen och grillplatsen vid sjön som i folkmun kallas Maden. Intresseföreningen Framtid Rydboholm ligger bakom arbetet med de nya utemiljöerna, och när föreningens ordförande Lars-Åke Dalberg invigningstalade för gästerna passade han också på att berömma kommunens bidrag.

Annons

– Utan deras ekonomiska stöd hade det här inte varit möjligt. Nu hoppas jag att området utnyttjas och lyfter hela Rydboholm.

Idén till de nya utemiljöerna har funnits på tapeten länge. Men det var först när den ideella föreningen Framtid Rydboholm formades 2010 som planerna började ta fart.

– Det kändes som att det saknades något för barnen och ungdomarna här. Vi tog kontakt med kommunen och fick tack vare deras stöd saker att hända, säger Lars-Åke Dalberg, som också påpekar att man haft invånarnas stöd i ryggen.

– De allra flesta har varit väldigt positiva till utvecklingen här. Folk blir glada över att se att något händer, säger han.

Detta projekt är inte det enda som kan leda till en förändring i Rydboholms utemiljöer. Nya planer diskuteras – och denna gång vill man satsa på de vuxnas utomhusaktiviteter.

– Tanken är att vi ska anlägga boulebanor invid fotbollsplanen. Det kan lyfta och utveckla Rydboholm ännu mer, säger Lars-Åke Dalberg.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons