Annons

Nya delägare i Dalsjöfors Kött

En av Sveriges största svinproducenter, Per-Inge och Henrik Nilsson med Gretelunds Lantbruk utanför Kristianstad, blir delägare i Dalsjöfors Kött.
Borås • Publicerad 30 maj 2014
Foto: 

– De går in som minoritetsägare. Det handlar om att personkemin stämmer mellan oss, säger Magnus Larsson, vd på Dalsjöfors Kött.

Dalsjöfors Kött med en årsomsättning på cirka 1,3 miljarder kronor och knappt 300 medarbetare får en ny minoritetsägare. Per-Inge och Henrik Nilssons lantbruk i Skåne med en av Sveriges största grisbesättningar, samt växtodling, och med en omsättning på uppemot 100 miljoner kronor går in som minoritetsägare i det framgångsrika Dalsjöforsföretaget.

Annons

– Vi har visserligen leveranser av kött från deras lantbruk, som är stort, men det här är uteslutande personrelaterat. De besitter en kompetens som är viktig för oss, bland annat inom ekonomi, och de kommer att vara viktiga för vår ledning och styrelse, säger Magnus Larsson.

Familjen Larsson kommer fortsatt att vara majoritetsägaren i bolaget.

– Den här kompetensen som tillförs oss stärker oss i vårt arbete att vara Sveriges ledande – bästa – köttföretag med tydlig svensk profil.

Valdemar Lönnroth
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons