Annons

Nya bostadsområdet lockar köpare

Hittills står fem hus på plats i Lyckebo Sjöstad.
Borås • Publicerad 7 september 2014
Foto: Håkan Rosenqvist

I helgen var det visning och många besökare var nyfikna på det nya bostadsområdet.

I går och i lördags var det husvisning på Lyckebo Sjöstad. En strid ström av spekulanter och nyfikna besökte området som ägs av HusArvid.

Annons

– Lördagen var en bra dag, då hade vi ett 70-tal familjer på besök. Söndagarna brukar vara bättre och vi hoppas på mellan 70 och 90 familjer i dag, säger Anders Arvidsson, vd på HusArvid.

De som besökte husvisningen kunde också få titta in ett av de fem husen som hittills byggts på området.

Gunnar Johansson från Dalsjöfors var lite nyfiken på området och gjorde husesyn i visningshuset.

– Det är ju svårt att säga hur det blir när det är färdigt här. Just nu ser det ju mer eller mindre bara ut som en öken, men det blir säkert bra när det blir färdigt, säger han.

En som redan bestämt sig och köpt en tomt och ett hus på området är fotbollsspelaren Jon Jönsson.

– Jag tycker att det är ett bra läge och att det såg fint ut med sjön så nära. Vi hoppas att kunna flytta in under våren 2015, säger han.

Jon Jönsson hade full koll på att hans lagkamrat i Elfsborg, Anders Svensson, en gång i tiden varit delägare i markområdet.

– Jo, jag brukar skoja med honom om det, att jag har köpt hans område, säger han.

När området är helt utbyggt kommer det att står 35 villor, 12 kedjehus och två hus om vardera 14 bostadsrättslägenheter. Nu i helgen släppte HusArvid försäljningen för de 12 kedjehusen och tio personer har redan visat seriöst intresse.

– Det är först nu när vi har något att visa som det tar ordentlig fart, säger Anders Arvidsson.

Av de 28 lägenheterna är hälften sålda.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons