Annons

Ny lagstiftning kan påverka parets situation

Migrationsverket prövade Hussam Dahers fall senast i februari 2013. Då räckte inte Jasmin Skottheims graviditet som skäl till att låta maken Hussam Daher få stanna i Sverige. Men en lagändring från den 1 augusti gör att paret kan få en ny chans.
Borås • Publicerad 30 augusti 2014
Foto: 

Enligt Migrationsverkets pressinformatör Magnus Skarbo saknar myndigheten uppgifter om att Hussam Daher skulle vara far till två barn. De enda uppgifter som finns är att ett barn var på väg.

–De sista papper vi har i ärendet är från 2013. Där ingår bland annat ett havandeskapsbevis, säger Magnus Skarbo.

Annons

Jasmin Skottheims graviditet ansågs inte vara ett tillräckligt tungt vägande skäl för Hussam Daher att få stanna i Sverige. Men ny lagstiftning som trädde i kraft den 1 augusti i år förändrar situationen. Den nya lagstiftningen gäller inte personer som väntar barn, men ökar däremot chansen att få stanna för den som har barn i Sverige.

–Om en förälder sammanbor med ett barn som är bosatt i Sverige och föräldern är vårdnadshavare, så finns det nu en ny grund för tillstånd. Det fanns ingen uttrycklig lagreglering innan här, men nu kan man få tillstånd att stanna kvar i Sverige i den här situationen, säger Theresa Karlbjörn som arbetar med anknytningsfrågor på Migrationsverket.

Läs hela artikeln i dagens papperstidning eller i eBT.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons