Annons

Ny app ska underlätta studietiden

På Högskolan i Borås har man arbetat fram en applikation till Iphone och Android som är tänkt att hjälpa eleverna under sin studietid.
Borås • Publicerad 1 februari 2011
Projektledare Karolina Bjurehed med en prototyp på Android-applikationen. Appen planeras att lanseras under vecka 8 och kan komma att ändras utseendemässigt tills dess.
Projektledare Karolina Bjurehed med en prototyp på Android-applikationen. Appen planeras att lanseras under vecka 8 och kan komma att ändras utseendemässigt tills dess.Foto: Lars-Åke Green

Vad appen ska heta kommer att utses av en jury i dag efter en officiell namntävling på Facebook.

– Det var när jag och min kollega Vendela Rohlander hade varit på ett seminarium om appar i Göteborg som vi slogs av tanken om att skapa en applikation som kan vara till hjälp för våra elever, berättar Karolina Bjurehed från informationsavdelningen på högskolan.

Annons

– Vi fick så bra respons på idén att vi tänkte: ”Varför inte? Vi gör det!”.

De båda är nu ledare för projektet som de har arbetat fram tillsammans med högskolestudenten Patrik Björklund och InnovationLab, som kommer att sköta själva programmeringen.

– Tanken är att appen ska underlätta för eleverna under studietiden, förklarar Karolina Bjurehed.

– Man ska kunna se sitt schema, boka tentamen, se sina studieresultat, menyn i matsalen och kunna planera buss- och tågtider utefter vilka föreläsningar man har.

Appen är planerad att lanseras under vecka 8, men det finns fortfarande ett steg kvar i processen – verket ska döpas.

Allmänheten har sedan den 26 januari kunnat komma med namnförslag på Facebook och i dag ska en jury bestående av informationsavdelningen på högskolan och InnovationLab rösta om det vinnande app-namnet.

Förslag som har lagts fram på Facebook är bland annat ”HiBapp”, ”Bappen”, ”BRAPP” och ”MyHB”.

Madeleine Korneliusson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons