Annons

Nu ska Stadsparksbadet fixas

När politikerna bestämt sig för att bygga om Alidebergsbadet är nästa steg att göra något åt Stadsparksbadet och Stadsparken.
Borås • Publicerad 20 maj 2008

Snart tillsätter majoriteten en grupp som skall komma med förslag.

Borås. Ombyggnaden av Stadsparksbadet har planerats i flera år men skjutits på framtiden i avvaktan på beslutet om Alidebergsbadet. När det nu finns ett förslag till hur Alidebergsbadet skall byggas ut innebär det också att man kan börja diskutera hur Stadsparksbadet skall byggas ut.

Annons

Stadsparksbadet skall utvecklas mot lek och rekreation, enligt kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (fp).

Kanske kan man bygga till en relaxavdelning.

– Men vi är ganska överens om att det bör bli en försiktig utbyggnad, säger han. Vi skall behålla det gröna i Stadsparken.

Glashus i Stadsparken

I samband med att Stadsparksbadet byggs om ska även miljön i Stadsparken ses över. Förslaget om ett glashus kan nu åter bli aktuellt.

Hur det skall se ut har avgjorts i en arkitekttävling och i princip krävs bara ett bygglov för att arbetet skall kunna sätta i gång.

– Att vi måste göra i ordning platsen där gamla teatern stod är helt klart, men vi är inte riktigt överens i majoriteten, säger Morgan Hjalmarsson.

Han vill gärna ha glashuset men det finns andra som är tveksamma. Ett annat förslag är en strandplats vid Viskan.

Kostnaden för glashuset är beräknad till 17 miljoner kronor, vad upprustningen av Stadsparksbadet kan komma att kosta vet man inte ännu.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons