GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kan läsarna kommentera BT:s artiklar

Borås Tidning öppnar återigen artiklar på bt.se för läsarkommentarer.
Borås • Publicerad 23 maj 2018
Stefan Eklund, BT:s chefredaktör.
Stefan Eklund, BT:s chefredaktör.Foto: Lars-Åke Green

Varför öppnar Borås Tidning artiklar för läsarkommentarer igen, BT:s chefredaktör Stefan Eklund?

- För att det finns en ny tjänst från företaget Ifrågasätt som har visat sig fungera väl - bland annat använder DN den - och som bygger på att man inte kan lämna anonyma kommentarer. På så sätt tror vi att det finns möjligheter till en välfungerande läsardialog. När vi stängde ner läsarkommentarerna för några år sedan byggde det beslutet på att tonen i dem som kom från anonyma avsändare alltför ofta inte stämde med våra etiska riktlinjer.

Varför är det viktigt med en läsardialog?

- Den digitala revolutionen har inneburit att vi kan stå i oavbruten kontakt med våra läsare via bt.se. Det är viktigt för oss. En konstruktiv dialog i realtid med de som läser BT gör journalistiken både mer spännande och bättre.

Kommer man att kunna kommentera alla artiklar?

- Nej, inte inledningsvis. Vi börjar med att öppna ledar- och debattartiklarna för läsarkommentarer och hoppas därmed kunna bredda den diskussion som förs där. Men fungerar det väl så kommer vi att vidga möjligheten att kommentera till att gälla även andra typer av artiklar.

Carl LindSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.