Annons

Nu går bussen raka vägen till Fristad

Bussåkandet förändras för pendlare till och från Fristad i december.
Borås • Publicerad 26 september 2014
Foto: Anna Claesson

Då börjar bussen gå via nybyggda förbifart Sjöbo.

Förbifart Sjöbo invigdes för ett par veckor sedan, men bussarna till Fristad går fortfarande den långsammare vägen över Sjöbo.

Annons

Först den 14 december, när Västtrafik gör ett tidtabellsbyte i hela Västra Götaland, förändras busstrafiken förbi Sjöbo. Då flyttar linje 150 till Frufällan, Sparsör och Fristad ner till den nya förbifarten. Det innebär en rakare väg med färre stopp, och därmed en snabbare resa.

Väl inne i centrum kommer busslinjen också att få en ny sträckning. Från polishuset fortsätter bussen ner Yxhammarsgatan och vidare till Krokshallstorget och Söderbro. Först därefter går den vidare till Södra torget, där den också får ett nytt hållplatsläge.

Syftet är att avlasta Allégatan – vid högtrafik innebär det att fyra bussar i timmen i varje riktning försvinner därifrån. Men förändringen gör det också möjligt för resenärerna från Fristad att ansluta direkt till Resecentrum.

Samma förändring sker för linjerna 240, som går till Borgstena och Herrljunga, och för linje 582, som går till Vårgårda. Men dessa linjer avslutas vid Resecentrum och går inte vidare till Södra torget.

Den som vill resa från Sjöbo till Fristad får i fortsättningen göra ett bussbyte: ta linje 1 mot centrum för att sedan byta till linje 150 i höjd med infarten till djurparken.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons