Annons

Nu fungerar fjärrvärmen igen

Från och med i morse ska fjärrvärmeleveransen fungera som vanligt igen.
Borås • Publicerad 15 januari 2010

I går kväll kunde Borås Energi och Miljös biopannor startas igen. Pannorna har stått stilla sedan i tisdags då inte mindre än tre bränder uppstod vid olika tidpunkter i anslutning till bränslematningen.

Skadorna blev omfattande, bland annat på transportbandet och elkablar. Fortfarande återstår arbete med att åtgärda skador på en torkanläggning, men det påverkar inte fjärrvärmeleveranserna, enligt Jonas Holmberg, marknadschef vid Borås Energi och Miljö.

Efter bränderna startades alla tillgängliga reservanläggningar och tillsammans med avfallspannorna kunde man hålla en temperatur på 80 grader ut i systemet, istället för normala 100. Enligt Jonas Holmberg ska det inte ha inneburit några stora skillnader i innetemperatur hos villakunder i stan.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons