Annons

"Nu får det vara nog"

Nu planeras en Regnbågsdag efter den senaste attacken på det homosexuella paret i Kinna.
Borås • Publicerad 17 april 2014
Foto: 

– Nu får det vara nog, säger Marie Danielsson.

BT har tidigare berättat om det homosexuella paret, Håkan och Roy, bosatta i Kinna som flera gånger blivit utsatta för brott. Tidigt på skärtorsdagen misshandlades Håkan och han fördes till sjukhus med sårskador i ansiktet. Den senaste händelsen har fått Markborna att reagera starkt. I februari ordnades en manifestation i Kinna centrum av Marie Danielsson som har engagerat sig i fallet. Nu planerar hon ytterligare en manifestation som kommer att gå under namnet Regnbågsdagen.

Annons

– Det är för jävligt. Det som gör mig mest arg, ledsen och fylld av skam är att det finns folk som håller med gärningsmännen. Varför ska det vara ett problem att två män bor ihop och älskar varandra? Säger Marie Danielsson.

Nu jobbar Marie Danielsson med att samla politiker, idrottsföreningar, byalag och andra aktörer som kan sluta upp bakom den nya manifestationen. Ryktesspridningen och skvallret på nätforum har under dagen tagit fart, vilket får Danielsson att reagera starkt.

– Det är dags att avsluta diskussion om det inte skulle finnas någon homofobi i Mark. Vi måste sluta hymla med det och just nu gäller det att samla så många som möjligt för att delta i manifestationen, säger Marie Danielsson.

Den senaste incidenten polisanmäldes men polisen har ingen misstänkt och hittade heller ingen teknisk bevisning på platsen där Håkan misshandlades.

– Jag tror inte att polisen i Mark har tillräckligt med resurser. Det är för lätt att klanka ner på polisen i sådana här lägen, även om hatbrott ska prioriteras. De gör så gott de kan, men de behöver nog extra bemanning, säger Marie Danielsson.

Yousef Boussir
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons