Annons

Norrlänning skickade sex-sms till Sjuhäradsflicka - förhörs av polisen

En ung man i Norrbotten kan ha skickat flera sms med sexuellt innehåll till en Sjuhäradsflicka i tioårsåldern. Han misstänks för sexuellt ofredande och förhörs av polisen.
Borås • Publicerad 3 februari 2010

– Flickan har inte tidigare haft kontakt med mannen och vet inte hur det kommer sig att han skickat sms till henne, säger kammaråklagare Kajsa Sundgren

Meddelandena kom från två mobiltelefoner. Åtminstone en av dem kan kopplas till mannen, som är i 25-årsåldern och från Malmfälten. Han förhörs av polisen på hemorten på grund av det stora avståndet.

Annons

Det var i slutet av förra året som flickan fick minst tre till fem sms. Både hon och hennes föräldrar reagerade starkt, vilket ledde till polisanmälan.

– Så vitt jag förstår har hon inte varit ute och chattat på nätet eller gjort något liknande som skulle kunna ha lett till att mannen fick kontakt med henne, säger Kajsa Sundgren.

I ett inledande förhör ska mannen ha medgett att han sände sms. Men sedan ville han inte säga mer utan offentlig försvarare och en sådan har nu ordnats.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons