Annons

Nilsson (M): "Jag är inte riktigt nöjd"

Ulrik Nilsson (M) är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, ansvarig för ekonomi, miljö och övergripande frågor i kommunen.
Borås • Publicerad 5 september 2010
Foto: Eva Hildebrand

Skatten har inte sänkts trots att ni kom överens om att sträva efter detta.

– Det beror på två saker, finanskrisen i slutet av mandatperioden och att inte alla partier varit eniga. Vi har haft ett resultat där det hade varit möjligt. Men i stället har vi valt att skapa stabilitet, hålla uppe investeringsvolymen och inte öka låneskulden.

Annons

Varför har ni misslyckats med att nå miljömålen?

– Vi har varit drivande i miljöarbetet och har gjort stora investeringar som avfallshanteringen. Det tydligaste tecknet på ambitionen är ackumulatortanken.

– Att vi inte nått målen beror på att vi inte haft ett riktigt bra system att lägga in i det dagliga arbetet. Jag är inte nöjd med att vi inte klarat målen.

Vad är du mest nöjd med under den gångna mandatperioden?

– Att vi i en av den moderna tidens skarpaste konjunkturnedgångar kan värna de allra flesta sektorerna från konsekvenser. Vi har visserligen minskat personal, men det har berott på demografiska orsaker.

– Vi har också bekräftat att Borås är kapabel att ta hand om utmaningar som Borås Arena, skulpturfestivalen, Borgstena allhall.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons