Annons

Navet bygger matematikpalats

Navet ska bygga Matematikens palats, en 480 kvadratmeter stor satsning på matematik.
Borås • Publicerad 27 maj 2008

Dessutom behöver verksamheten en större entré. Navet ökade antalet besökare från 2006 till 2007 med omkring 50 procent, från 39.000 till 57.000. Det innebär att man behöver en ny och större entré.

Och med satsningen på ett Matematikpalats beräknas antalet besökare öka än mer. matematikpalatsen ska ska fungera som en nationell samlingsplats och skapas av högskolan i Borås, Navet och Mediapoolen. Palatset buggs i anslutning till astronomihallen.

Annons

Målet är att minst 10.000 elever ska uppleva matematikpalatset och 5.000 lärare ska få kompetensutveckling varje år. Efter tre år ska varannan skola i Sjuhärad ha lokala matematikverkstäder.

matematikpalatsen ska också bli en nationell samlingsplats för matematikintresserade i Norden och alla lärarstudenter i Borås som läser matte ska ha den mesta av sin undervisning där.

Det ska också bli en matematikklubb för ungdomar och minst fyra träffar per termin för föräldrar som vill ha stöd och hjälp i ämnet. Invigningen är planerad till april 2009. Sjuhärads kommunalförbund har beviljat Navets att hyra större lokaler.

Inger Dahlin-Ros
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons