Annons

Nätbedragare från Borås lurade köpare på 10 000–tals kronor

Fyra boråsare som var för sig har tjänat storkovan på att lura personer på auktionssajten Tradera har åtalats för bedrägeri.
Borås • Publicerad 6 maj 2008

Den ene av männen, som är 22 år gammal, lurade 43 privatpersoner att köpa Playstation-apparater, tv-spel eller mobiltelefoner för sammanlagt 123 000 kronor. Köparna betalade in pengar på mannens konto efter att ha vunnit auktionerna, men några varor kom aldrig.

När polisen satte stopp för mannens affärsverksamhet i slutet av november förra året hade han hållit på i nästan sju månader.

Annons

Nu åtalas han för grovt bedrägeri och har erkänt i polisförhören.

Vidare åtalas han för att ha försökt smuggla in narkotika, drygt 77 gram cannabisharts, genom tullen i Malmö, samt för att ha stulit en klackring vid ett inbrott förra sommaren. Även dessa åtalspunkter har mannen redan erkänt.

Den andre mannen härjade också på Tradera och lyckades under loppet av tre månader lura tio köpare på totalt 31 000 kronor. Även han påstod sig sälja Playstation-apparater och mobiltelefoner, men köparna såg aldrig röken av varorna de köpt. Han åtalas för bedrägeri och har erkänt.

Vidare åtalas en 16-årig kvinna från Borås för grovt bedrägeri efter att i samarbete med en misstänkt nätbedragare från Stockholm ha annonserat ut tv-spel och en dator på nätet för sammanlagt drygt 16 000 kronor. En 17-årig man från Borås anklagas också för att ha lurat sju köpare på nätet i samarbete med samme stockholmare. Även han åtalas för grovt bedrägeri.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons