Annons

Nästan hela SD:s styrelse byttes ut

Nästan hela styrelsen i SD Borås byttes ut på årsmötet i tisdags. Dessutom beviljades inte den gamla styrelsen ansvarsfrihet.
Borås • Publicerad 1 mars 2012

– Nu ska det bli lugnare, säger den nye ordföranden och Viskaforsbon Thor Öhrn, 70.

Det har varit en turbulent tid för Sverige Demokraternas lokalavdelning i Borås. Polisanmälningar om oegentligheter och övergrepp i rättssak riktade mot styrelsetoppen. Uteslutning av partimedlemmen och kommunfullmäktigeledamoten Isabella Demserius, är några saker som BT tidigare berättat om.

Annons

I tisdags höll lokalavdelningen årsmöte i Borås. Då byttes i stort sett hela styrelsen ut, dessutom beviljade inte årsmötet den avgående styrelsen ansvarsfrihet.

Varför beviljades ni inte ansvarsfrihet?

– Det var en ren teknikalitet. En årsredovisning från 2010 som inte lämnats in och som vi dessutom beviljats ansvarsfrihet för tidigare, säger Krister Maconi, vice ordförande i den tidigare styrelsen.

Maconi är märkbart irriterad över att årsmötet inte beviljade den avgående styrelsen ansvarsfrihet.

– För mig är det helt obegripligt att man hänvisar till en ren teknikalitet, dubiöst, säger han.

Krister Maconi tror att det ligger helt andra motiv bakom beslutet.

– Jag tror det handlar om att sätta dit den gamla styrelsen och att skälen är rent personliga, säger han.

Den nyvalde ordföranden, Thor Öhrn, som varit medlem i partiet sedan ett par år tillbaka ser fram emot att få vara med och skapa lugn i Boråsavdelningen.

– Det har inte fungerat bra som det har gjort hittills, nu ska det bli lugnare, säger han i en första kommentar.

Så mycket mer vill han inte säga i nuläget utan hänvisar till att få återkomma.

Annons

På frågan om vilka frågor som han vill driva som ordförande, blir svaret:

– SD:s kärnfrågor. Att ta hand om de som redan kommit hit. Integrationsfrågor.

Isabella Demserius som tidigare i år uteslöts ut partiet var i går glad och nöjd över att en helt ny styrelse tagit över.

– Jag har varit med och nominerat de här personerna och det var hjärtslitande att inte få vara med och fira den nya styrelsen på årsmötet i tisdags. De som nu är valda kommer att ha ett arbetssätt som sker enligt SD:s stadgar, demokratiskt och korrekt, säger hon.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons