Annons

Narkotika och skjutvapen gav stränga straff

Två män greps i samband med en narkotikaaffär och på en vind i Borås centrum hittades en vapengömma. På onsdagen dömdes männen till kännbara fängelsestraff.
Borås • Publicerad 5 februari 2014
BT har tidigare berättat om vapengömman på vinden som nu lett till ett långt fängelsestraff . Fallet är ett av många i Västsverige som berör illegala skjutvapen.
BT har tidigare berättat om vapengömman på vinden som nu lett till ett långt fängelsestraff . Fallet är ett av många i Västsverige som berör illegala skjutvapen.Foto: Polisen

En 54-åring från Borås fick fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott, dopningsbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En 26-årig stockholmare dömdes till tre år och sex månader för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Annons

Båda har suttit häktade sedan november förra året och förnekat brott.

Men Borås tingsrätt anser att båda är bundna till ett amfetaminparti på drygt ett kilo och att avsikten var att sälja knarket. Boråsaren anses också bunden till vapengömman.

BT har tidigare berättat om fallet. Männen greps i november i samband med en narkotikaaffär. Stockholmaren skulle just ta tåget från Borås då han greps med drygt ett kilo amfetamin.

Boråsaren misstänkts ha sålt narkotikan och greps samma dag i sin lägenhet.

Tidigare under hösten hittades två revolvrar, en pistol och drygt 300 skarpa patroner gömda på vinden i centrala Borås. Där fanns också elsprängpatroner och en sprängstav.

I samma hus hyrde den åtalade boråsaren ett kontor och enligt åklagaren var det han som hade en vapengömma på vinden.

Även hemma hos 26-åringen i Stockholm hittades vapen. En skarpladdad pistol med ljuddämpare låg gömd i en tvättkorg.

Boråsaren är tidigare dömd till 12 års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. Han var villkorligt frigiven med en återstående strafftid på fyra år och enligt domen från Borås tingsrätt ska nu hälften av den villkorliga friheten förverkas.

Det innebär att två år läggs på domen på fyra och ett halvt år så att den totala strafftiden blir sex och ett halvt år.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons