Annons

Modesuccé från Borås öppnar butik i Göteborg

Ann Ringstrand sydde sina egna plagg när hon bara var nio år gammal.
Borås • Publicerad 20 april 2014
Ann Ringstrand.
Ann Ringstrand.Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

I dag är hon en av Sveriges främsta designers med sitt modemärke Hope. Nästa vecka öppnar boråsaren sin nya butik i Göteborg.

Hur känns det inför invigningen av Hopes nya butik?

Annons

– Jag är otroligt laddad. Speciellt eftersom vi har skapat ett nytt butikskoncept. Det här blir Hopes nionde butik och den här gången har jag varit med och ritat designen med en arkitekt. Vi har fokuserat på ett mobilt koncept där inget ska sitta fast i väggarna. Istället för foton och tavlor så kommer allting att vara i digitalform.

När öppnar du butik i Borås?

– Det vet man aldrig. Tills ?vidare får boråsarna handla i vår onlinebutik. Men jag är väldigt mån om mitt ursprung och alla i modebranschen i Sverige vet att Borås är känt för sin textilproduktion. Det känns som att det har blommat upp ännu mer nu i och med Textilhögskolans framfart. Jag känner mig stolt över både den historiska rollen som Borås har haft och även för att man har positionerat sig nationellt och internationellt som ett center för utveckling.

Läs mer i söndagens BT och i eBT.

Yousef Boussir
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons